Leybold vákuumszivattyú javítás

Sogevac Leybold vákuumszivattyú javítás, karban tartás, üzembe helyezés 

Sogevac SV300 vákuumszivattyú felújítás

Az oldalon bemutatjuk a Leybold vákuumszivattyú javítás olyan elemeit és képeit, melyek fontos lépései egy meghibásodott szivattyú ismételt üzembe állításának. Olyan típusokat választottunk, melyek a mindennapi alkalmazásokban fordulnak elő. Fényképekkel mutatjuk be a szivattyú tesztelésének és megbonásának folyamatát. Tapasztalataink alapán elmondható, hogy egyes szivattyúk a kimondottan megviselt és nem kímélt állapotúak is javíthatóak, felújíthatóak a vákuumszivattyú javítás biztonsággal elvégezhető.

Sogevac Leybold vákuumszivattyú javítás, melynél megkülönböztetjük az A és B kivitelt. A B kivitel, főleg a kompakt kisebb méretű szivattyúk esetében járhat nagyobb anyagköltséggel, a zárt szivattyú gyűrű és csapágyház miatt. Erre a tovbbiakban külön kitérünk, természetesen képekkel.

Sogevac SV300 Leybold vákuumszivattyú javítás, melynek folyamata a sorozat nagy részében azonos, az alkatrészek nagyon hasonlóak esetleg csak méretükben eltérőek. Az alábbi képen egy vízhűtéses Sogevac SV300 Leybold vákuumszivattyú felújítása látható. A vákuumszivattyú felújítás, vákuummérést és bontást követően kerül ajánlati kalkulációra.

A képeken látható, hogy a szivattyú nehéz körülmények között teljesített, megfelelően, mire elérte a felújítási idejét.

A szerelőasztalon lévő szivattyú egy olajkenésű vízhűtéssel ellátott Leybold SV300 vákuumszivattyú. Sogevac típus, mondhatni az A verzió. A berendezés több évet üzemelt a gyártásban, mire a felújítása esedékessé vált.

Ahogy fenti sorokban is említettük, megnézhető a szivattyú belső állapota az alábbi képeken. Látható nagy mennyiségű idegen anyag a berendezésben, mely az egész öntvény házat megfestette. A vákuumszivattyú javítás során az ilyen lerakódásokat is ki kell tisztítani, hogy a berendezés szennyezés nélkül üzemelhessen.

A vákuumszivattyú javítás végén, mikor az üzemtesztet megfelelően teljesítette, vákuumértéke 0,5 mbar alatti értékként mérhető a javítást megfelelőnek tekintjünk. Ezt követően a legtöbb szivattyút festjük, komplettírozzuk az összeállítást és előkészítjük visszaszállításra. A javítás menetét az alábbi linken tekintheti meg, mely a minőségbiztosításunk része.

Sogevac SV65B Leybold vákuumszivattyú javítás

A következő típus egy SV65B vákuumszivattyú, mely erősen engedte az olajat. Ez látható a szivattyún, nagymennyiségű poranyag ragadt a szivattyúra. A szivattyú javítási díja tekintettel a méretére nem olcsó, legalábbis arányaiban illetve tekintettel a márkára. A berendezés melegedett is és több eleme sérült. Ahogy fent említettük a B sorozatra visszatérve az új sorozatot úgy alakították ki, hogy a szivattyú gyűrű egyik oldala maga a csapágyház. Ez a megoldás nem kedvez az üzemeletőnek, hiszen nem lehet a szivattyúházat megmunkálni úgy, hogy az megfelelő legyen. Úgy gondoljuk ez egy egyszerhasználatos alkatrész ha nagy sérüléssel érkezik a szervizbe. Így generálva egy költséges javítást, gépműhelyi munka helyett. A vákuumszivattyú egy darab új típusú olajleválasztó szűrővel van szerelve, mely magába foglalja már a biztonsági szelepet is.

A berendezés felújítása elvégzésre került, meglepő módon a szivattyú vákuumértéke az elvárásokat felül múlta.

Sogevac SV750B vákuumszivattyú javítás

Ismét egy B szériás Leybold vákuumszivattyú javítás bemutatása, mely már a nagygépek kategóriája. Sogevac SV750 B vákuumszivattyú javítás, melynek hibajelensége az erős olajfolyás volt illetve erős, zakatoló hangot adott üzem közben. Azt érdemes tudni a nagyméretű Sogevac vákuumszivattyúkról, hogy a kétoldalt csapágyazott rotortengely csapágyai zsírkenést igényelnek. Természetesen az AIR24-nél megvásárolható a megfelelő vákuumszivattyú zsír a szivattyúhoz. A berendezés a fent megismert direkt rugalmas kuplung helyett ékszíjas meghajtással szerelt. a korábbi sorozathoz kissé variált szívó és kipufogó iránnyal. Így egy szinte Önhordó berendezés lett létre hozva. A kivitel vízhűtéssel rendelkezik.

Robosztus kivitel látható, hogy a szivattyú megfelelő emeleő eszközök nélkül nem mozgatható. Érdekesség viszont, hogy a szivattyú sűrítési pontja a modul tetején található. Ez egy jó megoldás a szivattyú javítás megnehezítésére. Mert jellemzően liftet alkalmaznak a rotor leengedésére, szervizeléshez. Egy vákuumszivattyú szerviz esetén nem szükséges viszont a modul megbontásához már szükségessé válhat.

A Sogevac SV750B vákuumszivattyú javítás, felújítás elvégzésre kerül, kimondottan jó vákuumértékkel, 2,3*10-3 mbar abs. Bár a katalógusban más adat szerepel, nem jellemző, hogy azt elérnék. Ennek ellenére ez így teljesen megfelelő és a berendezés ismételten üzembe helyezhető.

Sogevac SV630 vákuumszivattyú javítás

Az alábbiakban egy újabb Leybold vákuumszivattyú javítás kerül bemutatásra. Egy a korábbi szivattyúmérethez hasonló, szívásteljesítményben átalakított Sogevac SV630 F, mely utlsó jel a vízhűtést jelenti. A vákuumszivattyú egy vákuumérték hibával kerül az AIR24 vákuumszivattyú szervizbe. A szivattyúval több probléma is volt, bár ezt csak a bontást követően lehetett látni. Természetes folyamat, hogy bármely berendezés, melyet használnak meghibásodhat, fel kell újítani ileltve egyes alkatrészeket cserélni szükséges. A szivattyúnál egy vezérlő szelep nem működött megfelelően, illetve a csapágy zsír elöregedett a csapágy szabad kézzel forgatva is “rögös” úton járt. Mindezek mellett a szivattyú munkatere az üzemidő alatt alkalmatlanná vált a további üzemeltetésre. A Sogevac Leybold vákuumszivattyú felújítás el lett végezve, hosszú üzemteszten bizonyította az AIR24 szakembereinek tudását, tapasztalatát. Vákuumérték 3×10-1 mbar abs.

Ruvac Leybold vákuumszivattyú javítás, karban tartás, üzembe helyezés 

Ruvac RA7001 vákuumszivattyú javítás

A korábban tárgyalt és bemutatott javítások során az olajkenésű, olaj recirkulációs vákuumszivattyúk kerültek bemutatásra. Most tovább lépünk egyet a ROOTS típusú Leybold vákuumszivattyú javítás irányába, melyek kiegészítői lehetnek a fenti Sogevac szivattyúknak. És természetesen a 2 fokozatú Trivac szivattyúknak is. Kiegészítők, mert Önmagukban nem üzemeltethetőek, minden esetben elővákuumolásra van szükségük. Fontos tudni a szivattyúról, hogy száraz üzemű, olajat a két csapágyház oladal igényel a csapágyak, fogaskerekek kenésére. Egy extra olajzó is beépítésre kerül a meghajtás oldali tengelyhez, mely a záró szimeringek olajzását hivatott ellátni. Az RA7001 typus kb. 7000 m3/óra térfogatáramot biztosít, 2-3 fokozatban használható így a térfogatáram emelkedik, míg az üzemi nyomás érték csökken. Elképesztő mennyiségű levegőt képes elővákuumszivattyúval együtt elszívni, itt az elővákuumszivattyú mérete is számít. Ruvac RA7001 szivattyú felújítása megtörtént, a berendezés teljesen megfelelő vákuumértéket biztosít az üzeme alatt.

Ruvac WAU2001H vákuumszivattyú javítás

A következő berendezés a Leybold saját roots szivattyúja, melyet több 1 és 2 fokozatú eszivattyú csoportban, (systems, pumpstand) lehet látni. A Leybold WAU sorozata is a fenti RA-hoz hasonlóan roots vakuumszivattyú, magyarul forgódugattyús vákuumszivattyúnak hívjuk. Üzemeltetési feltételei és műszaki tartalma lényegében egyező a fenti RA szivattyúval. Lényegesebb különbségek lehetnek, hogy az üzemeltetési nyomáskülönbség változó illetve a WAU egy by-pass szeleppel gyártott kivitel. Nagyon sok előnye lehet ebből az üzemeltetőnek, mert nem kell több vezérlő és ellenőrző egység a rendszerhez. A szivattyú indítása lehetséges az elővákuumszivattyúval együtt légköri nyomásról. Kétszárnyú a forgódugattyú, mind a két esetben, mely a javítást megnehezítheti. Házi körülmények között nem javasoljuk a szerelését. A H verzió egy speciális kivitel, melyben a by-pass szelep egy lengéscsillapítóval kerül szerelésre. Így a légköri nyomás miatti nyitásokat tompítják, mely megoldás teljesen jó bár egyértelműen drágítja a javítást. Leybold Ruvac WAU roots vákuumszivattyú javítést a szervíz elvégezte, bár sajnos külöb fénykép nem készült. Itt szeretnénk kiemelni, hogy folyamatosan várjuk és ellátjuk a hasonló Leybold ás más márkák vákuumszivattyú javítását.

 

Olajkenésű vákuumszivattyú javítás folyamata.  

Kétfokozatú vákuumszivattyú javítás folyamata.  

Roots vákuumszivattyú javítás folyamata. 

Kérjen árajánlatot! Leybold vákuumszivattyú javítás, 24 órán belül válaszolunk! Új Leybold vákuumszivattyú! Használt Leybold vákuumszivattyú.