Becker vákuumszivattyú javítás

Becker vákuumszivattyú javítás, karbantartás, üzembe helyezés 

Az oldalon bemutatjuk a Becker vákuumszivattyú javítás olyan elemeit és képeit, melyek fontos lépései egy meghibásodott szivattyú ismételt

üzembe állításának. Olyan típusokat választottunk, melyek a mindennapi alkalmazásokban fordulnak elő. Fényképekkel mutatjuk be a szivattyú tesztelésének és megbonásának folyamatát. Tapasztalataink alapán elmondható, hogy egyes szivattyúk a kimondottan megviselt és nem kímélt állapotúak is javíthatóak, felújíthatóak a vákuumszivattyú javítás biztonsággal elvégezhető.

U4.100SA/K vákuumszivattyú felújítás

U4 sorozatú Becker vákuumszivattyú javítás, melynek folyamata a sorozat nagy részében azonos, az alkatrészek nagyon hasonlóak esetleg csak méretükben eltérőek. Az alábbi képen egy léghűtéses Becker vákuumszivattyú felújítása látható. A vákuumszivattyú felújítása, vákuummérést és bontást követően kerül ajánlati kalkulációra.

A képeken látható, hogy a szivattyú nehéz körülmények között teljesített, megfelelően, mire elérte a felújítási idejét. Tény, hogy a “porszívíó” üzemmód nem kedvez a szivattyúnak, ennek ellenére hosszú ideig bírta a nehéz körülményeket. A szivattyú látható állapota miatt javasoljuk, hogy minden esetben használjanak levegőszűrőt a szivattyú előtt. Van olyan üzemeltető aki akár 2 szűrőházat is sorbaköt a rendszerben illetve javasolt még az olajtükrös levegőszűrő használata. Az olajtükrös levegőszűrő egy kiegészítő, opcionális szűrő a maradék poranyag megkötésére alkalmas.

A szerelőasztalon lévő szivattyú egy olajkenésű, olajrecirkulációs vákuumszivattyú, villanymotoros direkt meghajtással. Léghűtésű, standard kivitel.

Ahogy a fenti sorokban is említettük, megnézhető a szivattyú belső állapota az alábbi képeken. Látható nagy mennyiségű idegen anyag a berendezésben, mely az egész öntvényházat tömítette. A vákuumszivattyú javítás során az ilyen lerakódásokat is ki kell tisztítani, hogy a berendezés szennyezés nélkül üzemelhessen. A tisztítás nem minden esetben egyszerű ehhez speciális megoldásokat kell alkalmazni, illetve az AIR24 tisztító rendszere alap esetben is felkészült az erősen szennyezett szivattyúk tisztítására.

Becker vákuumszivattyú javítás U4.250SAK

A következő képeken látható egy U4.250SAK Becker vákuumszivattyú felújítás, mely részben javított volt. Sajnos csak az egyik oldalon került cserére a csapágy, ráadásul zárt csapágyat használtak. Jellemzően nyitott csapágyazású a szivattyú, mert az olajnak bele kell kerülnie, hogy kenni, hűteni védeni tudja a korrózióva szemben. Valószínűleg a csapágyház sérült, melyet csiszolással javítottak ki. Nem javasoljuk a hasonló megoldást, bár nem feltétlen jelent nagy problémát a szivattyú beüzemelhető a csapágyházzal. A szivattyú munkatere sérült, ezt javítottuk, hogy megfelelő felülete legyen a lapátok futására.

A vákuumszivattyú a felújítást követően tesztelésre került és 2,1 mbar vakuumértékkel üzemelt ami a szivattyú 3 mbar-os vákuumértékének megfelelő. Becker vákuumszivattyú javítás esetén keresse az AIR24-et!

Szénlapátos Becker vákuumszivattyú javítás, karbantartás, üzembe helyezés

VT3.8/6 vákuumszivattyú

VT sorozatú Becker vákuumszivattyú javítás, melynek folyamata a sorozat nagy részében azonos, az alkatrészek nagyon hasonlóak esetleg csak méretükben eltérőek. Az alábbi képen egy léghűtéses Becker vákuumszivattyú látható. A vákuumszivattyú felújítása a fajlagosan magas alkatrészköltségek miatt nem valósult meg. Partnerünk egy új vákuumszivattyú vásárlása mellett döntött. Nyilván való, hogy az előnyösebb garancia feltételek és nem feltétlen magasabb új szivattyú ár mellett dönteni jó ötlet.  Az AIR24 szivattyú csere programjában Ön is részt vehet! Egyeztessen szakértőnkkel, új, használt, felújított szivattyúkról, illetve beszámításról.

Picchio Becker vákuumszivattyú javítás

Az alábbi Becker vákuumszivattyú egy nagyobb berendezés az előző VT-hez képest. Ebben a vákuumszivattyúban már sokkal több az anyag és természetesen az alkatrész is. Speciális hűtő került a szivattyúba a lehető legjobb vákuumérték érdekében. Szénlapát végzi a vákuumolási folyamatot, mely a saját kopásával önkenő funkciót is ellát. Így nincs szükség se zsír se olaj kenésére. A szivattyú csapágyain kívül nincs szükség kenőanyagra.

A bontás képein látható, hogy a szivattyú rotorja elmozdult, nagy valószínűséggel csapágyhiba vagy kuplungbetét hibája miatt. Ezért a rotor a csapágyházba esztergált, ami nem nagy hiba, bár jellemzően ilyenkor javasoljuk a csapágyház cserét. A szivattyú munkatere is megviselt volt. Tükrösen felkopott és elszíneződött. Üzemeltetői igény a szivattyú minimális alkatrésszel történő újra üzembe állítása volt.

Picchio Becker vákuumszivattyú javítás vákuummérése az alábbi képen látható 137,6 mbar abs.

 

Olajkenésű vákuumszivattyú javítás folyamata.  

Szénlapátos vákuumszivattyú javítás folyamata.  

Kérjen árajánlatot! Becker vákuumszivattyú javítás, 24 órán belül válaszolunk! Használt Becker vákuumszivattyú.