Kétfokozatú olajtömítéses vákuumszivattyú javítás

Vákuumszivattyú javítás

 

Kétfokozatú olajtömítéses vákuumszivattyú javítás

 

A berendezés magába foglalja az olajtartályt a vákuumszivattyú modult, kuplungot, villanymotort, direkt kuplungos meghajtással. Teljesen kompakt dizájn, ipari és laboratóriumi alkalmazásokra a finomvákuum tartományra P= max. 10-3 mbar abs. Elővákuumszivattyú szerepe is lehet rendszerekbe illesztve.

 

A kétfokozatú vákuumszivattyú egy szivattyúházon belül a két fokozat összekapcsolásával éri el a finomvákuum tartományt, 4 vákuumszivattyú lapáttal, belső kipufogó szelepekkel és leválasztó rendszerrel. Alap esetben nem része a szivattyúnak a szeparátorház szűrőkkel, külön kiegészítőként vásárolható meg.  A szivattyú blokk az olajtartályban olajban úszik magasságához képest sok olajban így teljesen megvalósul az olajtömítés. Saját olajszivattyúja pedig folyamatosan gondoskodik a megfelelő olajkenésről.

 

Vákuumszivattyú javítás abban az esetben válik szükségessé, ha szivattyúja már nem tudja a korábbi értékeket elérni, engedi az olajat, esetlegesen teljesen megszorul, vagy megelőző javításra küldi szervizünkbe. Több partnerünk nem engedheti meg a kiesett gyártási időt, ezért tervezett felújításokat vezettek be, hogy kieséssel egyáltalán ne kelljen számolni. Ennek megfelelően a vákuumszivattyú javítás egy tervezett költség, előre meghatározott időpontban folyamatos berendezés rotációval.

 

Vákuumszivattyú javítás folyamata kétfokozatú szivattyú esetében

 

  1. szivattyú beérkezés az AIR24 beszállítási szolgáltatásával
  2. szemrevételezés, olajszint ellenőrzés
  3. szivattyú üzemi tesztelése ha ezt a szivattyú állapota lehetővé teszi
  4. külső tisztítás, olaj leengedés
  5. vákuumszivattyú bontása, hibafelvétel
  6. alkatrészek és fődarabok tisztítása
  7. új alkatrészekkel történő összeszerelés, olajjal való feltöltés
  8. tesztüzem legalább 8 munkaóra (1 műszak)
  9. egyes típusok újrafestése
  10. kiszállítás

 

Abban az esetben ha a szivattyú teljesen megfelel elvárásainknak a tesztüzem során egyes típusokat újra festünk és előkészítjük a visszaszállításra, beüzemelésre. Természetesen szakembereink az Önök telephelyén is elvégzik a szivattyú üzembe helyezését igény esetén.

 

A szivattyúra minden esetben felkerül egy cimke, mely tartalmazza a szivattyú javítás legfontosabb paramétereit és a következő karbantartás idejét. Erre érdemes figyelemmel lenni. Vákuumszivattyú javítás után a következő karbantartás időpontját rögzítjük rendszerünkben, igyekezve Önöket értesíteni és segíteni az aktuális karbantartásokról.

 

A szervizeléshez jellemzően az AIR24 alternatív alkatrészeit használjuk, így Önök versenyképesen kapnak vákuumszivattyú javítás szolgáltatást, több marad cégük kasszájában más területekre.